Rozpis:
- 4 králičí stehna
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 250 g žampionů
- 1 + 4 lžíce oleje
- 300 ml suchého bílého vína
- 100 ml sladké smetany
- 30 g másla
- sůl, pepř, tymián
Postup:
Hořčici utřeme se lžící oleje, solí, pepřem, tymiánem a vetřeme do králičích stehen. Na pekáček dáme 4 lžíce oleje, vložíme stehna, krátce zapečeme a zalijeme vínem. Pečeme a průběžně poléváme výpekem. Na másle orestujeme žampiony a podusíme. Pečená stehna vyjmeme z pekáčku a necháme v teple. Do výpeku dáme smetanu, podušené žampiony a krátce povaříme. Přidáme stehna a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.
Žádné komentáře:
Okomentovat