02 listopadu 2009

Králík na hořčici

Rozpis:
  • 4 králičí stehna
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 250 g žampionů
  • 1 + 4 lžíce oleje
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 100 ml sladké smetany
  • 30 g másla
  • sůl, pepř, tymián

Postup:
Hořčici utřeme se lžící oleje, solí, pepřem, tymiánem a vetřeme do králičích stehen. Na pekáček dáme 4 lžíce oleje, vložíme stehna, krátce zapečeme a zalijeme vínem. Pečeme a průběžně poléváme výpekem. Na másle orestujeme žampiony a podusíme. Pečená stehna vyjmeme z pekáčku a necháme v teple. Do výpeku dáme smetanu, podušené žampiony a krátce povaříme. Přidáme stehna a necháme prohřát. Podáváme s těstovinami nebo bramborami.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání