04 listopadu 2009

Lívance

Rozpis:
  • 700 ml mléka
  • 450 - 500 g hladké mouky
  • 3 lžíce cukru
  • 1/2 kostky droždí
  • 2 žloutky
  • sůl
  • olej na smažení

Postup:
Do vlažného mléka dáme cukr, žloutky, rozdrobíme droždí. Metlou rozšleháme a přidáváme podle potřeby mouku. Osolíme a řádně rozšleháme. Dáme kynout na teplé místo. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem. Lívanečník nebo pánev si vytřeme mašlovačkou namočenou v oleji a naběračkou dáváme těsto. Smažíme zvolna. Hotové lívance potřeme džemem, navrch dáme zakysanku, nebo pouze namáčíme ve skořicovém cukru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...