30 listopadu 2009

Hanácký salát

Rozpis:
  • 500 g červeného zelí
  • 200g majonézy
  • 1 cibule
  • pepř, sůl
  • ocet, voda
Postup:
Nakrájíme zelí na kratší nudličky, zalijeme 200 ml vody, osolíme a vaříme asi pět minut v tlakovém hrnci. Uvařené zelí scedíme a necháme vychladnout. Dáme do misky a přimícháme majonézu, nakrájenou cibuli, opepříme a přidáme asi 2 lžíce octa. Necháme alespoň 1 den proležet a potom teprve podáváme s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...