30 listopadu 2009

Hanácký salát

Rozpis:
  • 500 g červeného zelí
  • 200g majonézy
  • 1 cibule
  • pepř, sůl
  • ocet, voda
Postup:
Nakrájíme zelí na kratší nudličky, zalijeme 200 ml vody, osolíme a vaříme asi pět minut v tlakovém hrnci. Uvařené zelí scedíme a necháme vychladnout. Dáme do misky a přimícháme majonézu, nakrájenou cibuli, opepříme a přidáme asi 2 lžíce octa. Necháme alespoň 1 den proležet a potom teprve podáváme s pečivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Briošky s čokoládou

  Rozpis: 500 g hladké mouky 80 g cukru krupice 80 g másla 2 vejce 250 ml vlažného mléka 20 g droždí 3/4 lžičky soli 80 g Čokofloků žloutek ...