15 října 2009

Větrníčky

Odpalované těsto.
  • 300 ml vody
  • 100 g hery
  • 170 g polohrubé mouky
  • 4 - 5 vajec

Karamelový krém
  • 50 g cukru
  • 250 ml šlehačky

Pudinkový krém:
  • 500 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • 80 g cukru
  • 250 ml šlehačky

Postup:
Odpalované těsto uděláme podle návodu u věnečků. Na pečící papír uděláme malé hromádky - nabydou! Upečeme a zchladlé rozkrojíme. Cukr dáme na suchý kastrolek, upražíme na světlý karamel a na něj nalijeme šlehačku. Povaříme pokud se karamel nerozpustí. Vychladlé dáme do chladničky do druhého dne. Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinku a cukru. Necháme vychladnout, sebereme škraloup a trochu v misce rozetřeme. Ušleháme šlehačku a opatrně vmícháme pudink. Ušleháme také karamelovou šlehačku a plníme: dolů dáme pudinkový krém a na něj karamelový. Vrchní díl větrníků máčíme do cukrové nebo čokoládové polevy a přiklopíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...