Odpalované těsto.
- 300 ml vody
- 100 g hery
- 170 g polohrubé mouky
- 4 - 5 vajec
Karamelový krém
- 50 g cukru
- 250 ml šlehačky
Pudinkový krém:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 80 g cukru
- 250 ml šlehačky
Postup:
Odpalované těsto uděláme podle návodu u věnečků. Na pečící papír uděláme malé hromádky - nabydou! Upečeme a zchladlé rozkrojíme. Cukr dáme na suchý kastrolek, upražíme na světlý karamel a na něj nalijeme šlehačku. Povaříme pokud se karamel nerozpustí. Vychladlé dáme do chladničky do druhého dne. Uvaříme pudink z půl litru mléka, pudinku a cukru. Necháme vychladnout, sebereme škraloup a trochu v misce rozetřeme. Ušleháme šlehačku a opatrně vmícháme pudink. Ušleháme také karamelovou šlehačku a plníme: dolů dáme pudinkový krém a na něj karamelový. Vrchní díl větrníků máčíme do cukrové nebo čokoládové polevy a přiklopíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat