- 6 vajec
- 210 g cukru
- 210 g polohrubé mouky
Rozpis krém:
- 1 tvaroh ve vaničce
- 200 g zakysané smetany
- 70 g cukru moučky
- 250 ml šlehačky
- 1 želatinový ztužovač dr. Oetkera
Postup:
Nejprve ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, přidáme mouku, těsto rozdělíme na dva plechy s pečícím papírem a dáme péci. Vychladlý piškot rozdělíme příčně na polovinu a tak vzniknou 4 pláty. Smícháme tvaroh, zakysanku, cukr a želatinový ztužovač připravený podle návodu. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku a potíráme pláty a dáváme na sebe. Vrchní plát potřeme a posypeme strouhanou čokoládou. Také můžeme upéct piškot na jeden plech, dát krém navrch a posypat čokoládou.
Žádné komentáře:
Okomentovat