17 října 2009

Babčin míša řez


Rozpis těsto:
  • 6 vajec
  • 210 g cukru
  • 210 g polohrubé mouky

Rozpis krém:
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 200 g zakysané smetany
  • 70 g cukru moučky
  • 250 ml šlehačky
  • 1 želatinový ztužovač dr. Oetkera

Postup:
Nejprve ušleháme vejce s cukrem do zhoustnutí, přidáme mouku, těsto rozdělíme na dva plechy s pečícím papírem a dáme péci. Vychladlý piškot rozdělíme příčně na polovinu a tak vzniknou 4 pláty. Smícháme tvaroh, zakysanku, cukr a želatinový ztužovač připravený podle návodu. Nakonec vmícháme ušlehanou šlehačku a potíráme pláty a dáváme na sebe. Vrchní plát potřeme a posypeme strouhanou čokoládou. Také můžeme upéct piškot na jeden plech, dát krém navrch a posypat čokoládou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...