Piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukru
- 140 g polohrubé mouky
Krém:
- 500 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr podle chuti
- 125 g másla
- 250 ml šlehačky
broskvový bompot
250 ml šlehačky
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do zhoustnutí a zlehka vmícháme mouku. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy a upečeme. Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme sladší pudink. Do vychladlého /ne ledového/ pudinku, bez škraloupu, opatrně vmícháme změklé máslo a nakonec ušlehanou šlehačku. Namažeme na piškot, dáme okapané a nakrájené broskve, opět dáme krém. Necháme trochu ztuhnout a navrch dáme ušlehanou šlehačku se ztužovačem a nazdobíme.
Žádné komentáře:
Okomentovat