19 října 2009

Frankfurtská polévka


Rozpis:
  • 2 párky /asi 150 g/
  • 60 g hladké mouky
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • mletá paprika
  • 2 kostky hovězího bujónu
  • 1 1/2 litru vody
  • petrželka
  • sůl, pepř

Postup:
Cibuli drobně nakrájíme a necháme zesklovatět na oleji. Přidáme mouku a po chvilce smažení dáme ještě papriku, necháme krátce osmahnout, zalijeme studenou vodou a přidáme bujón. Vaříme asi 10 - 15 minut, dochutíme, okořeníme, přidáme párek nakrájený na tenká kolečka a nakrájenou petrželku. Necháme krátce povařit a podáváme. Na talíř dáme lžíci zakysané smetany a tu si každý rozmíchá do polévky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...