08 února 2021

Indické vepřové kari

Rozpis:

  • 500 g vepřového libového masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 60 g másla
  • 3 lžičky kari koření
  • lžička čili nebo pálivé papriky
  • lžička mletého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • špetka zázvoru a skořice
  • 1 feferonka, sůl
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce octa
Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, ocet, citronovou šťávu a restujeme. Po chvilce přidáme maso a osmahneme. Okořeníme, osolíme, opět krátce osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí masa. Můžeme dát i na chvíli do trouby. Podle chuti lze i trochu přisladit. Podáváme s rýží nebo plackami.
Inspirace: kuchařka Indická kuchyně.



15 komentářů:

  1. Ivo dobrý tip na další oběd. Pálivé mám ráda a rýži jsem dlouho nedělala.pa Miluš

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miluško, pochutnali jsme si. Bylo to pikantní, ale nevadí nám to :-)

      Vymazat
  2. Asi by mě to chutnalo,ale musela bych bez chilli.Manžel by ho tam zase chtěl.No určitě bych zkusila,co pořád vařit.
    Ivo,díky a měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
  3. Jítu, bylo to pikantní, ale ne oheň. Určitě lze na pikantnosti ubrat. ;-) Zdravím a vyhýbej se covidu. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ivi, na talíři to vypadá krásně ! Kari koření máme rádi a občas i pikantnější jídlo přijde vhod :-) Tak možná bude někdy oběd podle tebe :-))

    OdpovědětVymazat
  5. Podle receptu to muselo být míč dobré. Speciálně kari mám ráda, doma jsme ho často přidávali i do rýže. Vozím si ho z Prahy, tady má divnou chuť, řekla bych spíš pachuť. Ale Italům je to stejně jedno, používají většinou jen svoje bylinky nebo peperončíno 😉

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růženko, pochutnali jsme si. Ale na jídlo v indické restauraci nemám. Když jsme tam byli, Káťa si snini popovídala, ukázali nám kuchyň a pec kde smaží placky. V létě to budou dva roky a těším se, až restauraci opět otevřou. :-))

      Vymazat
  6. ....oprava - MOC dobré ....😁

    OdpovědětVymazat
  7. U nás kari koření moc nejde, ale na tohle jídlo se mi sbíhají sliny, vypadá úžasně, Ivi! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haničko, bylo to dobré. Samozřejmě záleží na chuti. :))

      Vymazat
  8. Ivo, díky za tip, určitě vyzkouším. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu pikantní jídla máme v oblibě a tak ná to chutnalo. :-))

      Vymazat
  9. Ivo, maso na kari mám ráda. Kari mi voní a někdy s ním barvím a ochucuji i rýži.

    OdpovědětVymazat
  10. Maruško, také někdy dávám kari do rýže, někdy i na ryby. U nás se dost používá. :-)

    OdpovědětVymazat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...