Rozpis:
- 500 g vepřového libového masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 60 g másla
- 3 lžičky kari koření
- lžička čili nebo pálivé papriky
- lžička mletého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- špetka zázvoru a skořice
- 1 feferonka, sůl
- citronová šťáva
- 1 lžíce octa
Postup:
Maso nakrájíme na kostky. Na másle osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme utřený česnek, ocet, citronovou šťávu a restujeme. Po chvilce přidáme maso a osmahneme. Okořeníme, osolíme, opět krátce osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do změknutí masa. Můžeme dát i na chvíli do trouby. Podle chuti lze i trochu přisladit. Podáváme s rýží nebo plackami.
Inspirace: kuchařka Indická kuchyně.
Ivo dobrý tip na další oběd. Pálivé mám ráda a rýži jsem dlouho nedělala.pa Miluš
OdpovědětVymazatMiluško, pochutnali jsme si. Bylo to pikantní, ale nevadí nám to :-)
VymazatAsi by mě to chutnalo,ale musela bych bez chilli.Manžel by ho tam zase chtěl.No určitě bych zkusila,co pořád vařit.
OdpovědětVymazatIvo,díky a měj hezký večer
Jítu, bylo to pikantní, ale ne oheň. Určitě lze na pikantnosti ubrat. ;-) Zdravím a vyhýbej se covidu. :-)
OdpovědětVymazatIvi, na talíři to vypadá krásně ! Kari koření máme rádi a občas i pikantnější jídlo přijde vhod :-) Tak možná bude někdy oběd podle tebe :-))
OdpovědětVymazatAli, byla jsem pochválená.:-)
VymazatPodle receptu to muselo být míč dobré. Speciálně kari mám ráda, doma jsme ho často přidávali i do rýže. Vozím si ho z Prahy, tady má divnou chuť, řekla bych spíš pachuť. Ale Italům je to stejně jedno, používají většinou jen svoje bylinky nebo peperončíno 😉
OdpovědětVymazatRůženko, pochutnali jsme si. Ale na jídlo v indické restauraci nemám. Když jsme tam byli, Káťa si snini popovídala, ukázali nám kuchyň a pec kde smaží placky. V létě to budou dva roky a těším se, až restauraci opět otevřou. :-))
Vymazat....oprava - MOC dobré ....😁
OdpovědětVymazatU nás kari koření moc nejde, ale na tohle jídlo se mi sbíhají sliny, vypadá úžasně, Ivi! :)
OdpovědětVymazatHaničko, bylo to dobré. Samozřejmě záleží na chuti. :))
VymazatIvo, díky za tip, určitě vyzkouším. ☺
OdpovědětVymazatTrochu pikantní jídla máme v oblibě a tak ná to chutnalo. :-))
VymazatIvo, maso na kari mám ráda. Kari mi voní a někdy s ním barvím a ochucuji i rýži.
OdpovědětVymazatMaruško, také někdy dávám kari do rýže, někdy i na ryby. U nás se dost používá. :-)
OdpovědětVymazat