Rozpis těsto:
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 300 g cukru moučky
- 1-2 žloutky (podle velikosti)
- 12 g vinného kamene (1 prášek do pečiva)
- 120 g mletých ořechů
- 20 g kakaa
- špetka soli
Krém:
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 3 mírně vrchovaté lžíce cukru
- 250 g másla
- rum
- mouka na vyvalování těsta
- čokoládová poleva
- ořechy na ozdobu
Postup:
Mouku prosijeme na vál, přidáme sůl, máslo a vytvoříme drobenku. Přidáme žloutky, cukr, kypřící prášek a zaděláme. Těsto rozdělíme na díly 400 g, 380 g a 280 g. Těsto o váze 380 g smícháme s 20 g kakaa, druhé 280 g smícháme s mletými ořechy, třetí těsto necháme základní. Všechna těsta vložíme přikryté fólií do chladničky na cca hodinu vychladit.
Potom z jednotlivých těst vyvalujeme plát cca 2-3 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm. Pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut.
Na krém si uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku sladký pudink, který necháme přikrytý folíí vychladnout. Vyšleháme změklé máslo, po částech vešleháme vychladlý pudink a dochutíme rumem, případně ještě dosladíme.
Kolečka slepujeme krémem: kakaové, na něj ořechové a na něj základní. Po slepení a zatuhnutí polijeme čokoládovou polevou a dozdobíme.
Inspirace: Píďák recepty - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat