30 června 2019

Bílková bábovka s jahodovým džemem

Rozpis:
  • 320 g bílků (cca 8 ks)
  • 160 g cukru
  • 180 g polohrubé mouky
  • 80 g tekutého másla
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 150-200 g jahodového džemu
  • máslo na vymazání formy
  • strouhanka na vysypání formy
Postup:
Bílky ušleháme do polotuha, přidáme cukr a šleháme do tuha. Jemně vmícháme mouku přesátou s práškem do pečiva a nakonec máslo.
Třetinu těsta dáme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Lžičkou poklademe polovinou džemu, dáme druhou třetinu těsta, opět poklademe džemem, přikryjeme zbytkem těsta a urovnáme.
Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a pečeme cca 45 minut. Po upečení necháme bábovku cca 5 minut ve formě a potom vyklopíme na mřížku vychladnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání