28 prosince 2018

Srbské žebírko

Rozpis:
  • 4 kotlety s kostí
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 sklenička konzervovaných kapií (330 g)
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • cca 400 ml vývaru
  • pepř, sůl
  • sádlo nebo olej
Postup:
Kotlety mírně naklepeme, nařízneme okraje, osolíme a opepříme. Na horkém tuku je zprudka opečeme a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli nakrájenou na klínky, přidáme na proužky nakrájené papriky a opět osmahneme. Po chvilce přidáme lisovaný česnek a zcezené kapie, rajský protlak, sůl a pepř. Po krátkém zarestování zalijeme vývarem, vložíme kotlety a dusíme do měkka. Podle potřeby dochutíme a podáváme s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání