29 prosince 2018

Kotlety v pikantní marinádě

Rozpis:
  • 4 vepřové kotlety
  • sůl
  • olej na smažení
Marináda:
  • 2 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 2 rovné lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
  • 2 rovné lžíce jemného kečupu
  • pepř, sůl
Postup:
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a nařízneme kraje, aby při smažení zůstaly rovné.
Připravíme si marinádu. Do misky rozšleháme vejce a přidáme škrob, majoránku, kari, chilli omáčku, lisovaný česnek, kečup, pepř a osolíme.
Marinádu promícháme a kotlety v ní naložíme do druhého dne, nejlépe na 24 hodin. Potom usmažíme na oleji. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání