Rozpis:
- 4 vepřové kotlety
- sůl
- olej na smažení
Marináda:
- 2 vejce
- 3 stroužky česneku
- 2 rovné lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžíce sladkokyselé chilli omáčky
- 2 rovné lžíce jemného kečupu
- pepř, sůl
Postup:
Kotlety mírně naklepeme, osolíme a nařízneme kraje, aby při smažení zůstaly rovné.
Připravíme si marinádu. Do misky rozšleháme vejce a přidáme škrob, majoránku, kari, chilli omáčku, lisovaný česnek, kečup, pepř a osolíme.
Marinádu promícháme a kotlety v ní naložíme do druhého dne, nejlépe na 24 hodin. Potom usmažíme na oleji. Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninou.
Žádné komentáře:
Okomentovat