Rozpis:
- 300 g hladké mouky
- 300 g polohrubé mouky
- 50 ml vlažného mléka
- 150-200 ml kefíru
- 100 g cukru
- 3 žloutky
- 30 g droždí
- 1 lžička soli
- 100 g másla
- 50 g sádla
- mouka na posypání válu
- náplň z 200 g tvarohu (v kostce)
- ochucená povidla
- rozpuštěné máslo na potření pekáčku a buchet
Postup:
Do mísy přesijeme mouky, uděláme důlek, nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěné máslo se sádlem, sůl, žloutky a kefír. Vypracujeme hladké těsto, jemně posypeme moukou a necháme přikryté utěrkou zkynout. Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný moukou, nakrájíme na kousky a prsty roztáhneme na čtverečky. Dáme náplň a dobře zabalíme. Buchty vkládáme do vymazaného pekáčku a každou jednotlivě potřeme rozpuštěným máslem. Před vložením do trouby je necháme 10-15 minut nakynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 35-40 minut (podle druhu náplně). Po upečení necháme buchty prochladnout, přendáme na rovný talíř a pocukrujeme.
Pekla jsem polovinu buchet s povidlovou a druhou s tvarohovo-povidlovou náplní.
Inspirace: Sladkosti zde
Žádné komentáře:
Okomentovat