10 listopadu 2018

Kefírové buchty

Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 300 g polohrubé mouky
  • 50 ml vlažného mléka
  • 150-200 ml kefíru
  • 100 g cukru
  • 3 žloutky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička soli
  • 100 g másla
  • 50 g sádla
  • mouka na posypání válu
  • náplň z 200 g tvarohu (v kostce)
  • ochucená povidla
  • rozpuštěné máslo na potření pekáčku a buchet
Postup:
Do mísy přesijeme mouky, uděláme důlek, nasypeme cukr, rozdrobíme droždí, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Přidáme rozpuštěné máslo se sádlem, sůl, žloutky a kefír. Vypracujeme hladké těsto, jemně posypeme moukou a necháme přikryté utěrkou zkynout. Vykynuté těsto přendáme na vál posypaný moukou, nakrájíme na kousky a prsty roztáhneme na čtverečky. Dáme náplň a dobře zabalíme. Buchty vkládáme do vymazaného pekáčku a každou jednotlivě potřeme rozpuštěným máslem. Před vložením do trouby je necháme 10-15 minut nakynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 35-40 minut (podle druhu náplně). Po upečení necháme buchty prochladnout, přendáme na rovný talíř a pocukrujeme.
Pekla jsem polovinu buchet s povidlovou a druhou s tvarohovo-povidlovou náplní.
Inspirace: Sladkosti zde




Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...