18 října 2018

Rybí karbanátky

Rozpis:
  • 250 g filetu z tresky
  • cca 2/3 rohlíku
  • 30 ml mléka
  • 1 žloutek
  • sůl, pepř
  • petrželka
Trojobal:
  • 1 vejce
  • 1 bílek
  • hladká mouka
  • strouhanka
  • olej na smažení
Postup:
Maso z tresky nakrájíme, vložíme do sekáčku. Přidáme rohlík namočený v mléce, žloutek, petrželku podle chuti, osolíme a opepříme. Vše rozsekáme do hladké hmoty, tvoříme malé karbanátky a obalujeme v klasickém trojobalu. Osmažíme na pánvi s olejem do zlatava a necháme na ubrousku okapat. Podáváme s bramborami, zeleninou a jogurtovým dipem nebo tatarkou.
Z tohoto množství jsou 2-3 porce.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání