07 října 2018

Čokoládový dort z červené řepy

Rozpis:
  • 300 g strouhané červené řepy
  • 250 g hladké mouky
  • 50 g mletých oříšků
  • 10 g jedlé sody (cca 1 lžička)
  • 30 g kakaa
  • 60 g čokolády na vaření
  • 125 g hery
  • 200 g cukru
  • 3 vejce
  • sůl
Krém:
  • 90 g másla
  • 800-100 g cukru moučky
  • 250 g mascarpone
  • cca 40 g čokolády na posypání
Postup:
Řepu uvaříme do měkka, studenou oloupeme, nastrouháme a ponorným mixerem rozmixujeme. Metličkou přišleháme žloutky, cukr, mouku s kakaem a sodou, oříšky a sůl. Do těsta přimícháme vlažnou čokoládu, kterou jsme rozpustili s herou ve vodní lázni. Nakonec zlehka vmícháme hustý sníh z bílků.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané dortové formy (28 cm), urovnáme a vložíme do trouby vyhřáté na 170°C. Pečeme 35-40 minut, propečení vyzkoušíme špejlí - musí zůstat suchá, pouze jsou na ní drobečky.
Na krém vyšleháme máslo s cukrem a přišleháme mascarpone.
Vychladlý korpus přendáme na tác, na povrchu potřeme krémem, posypeme strouhanou čokoládou a dozdobíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání