Rozpis:
- 250 g polohrubé mouky
- 50 g cukru
- 1 vejce
- 120 ml vlažného mléka
- 2 lžíce oleje
- 20 g droždí
- 1/4 lžičky soli
- citronová kůra
Náplň:
- 1 tvaroh v kostce
- cukr podle chuti
- citronová kůra
- podle potřeby mléko
- malé švestky
- drobenka
- máslo na vymazání formy
Postup:
Do mísy přesijeme mouku a uděláme důlek, dáme cukr, na něj rozdrobíme droždí, zalijeme troškou vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce, citronovou kůru, sůl, olej, dolijeme zbytek mléka a zaděláme těsto. Zkynuté těsto rozválíme na kulatý plát a ten přeložíme do máslem vymazané koláčové formy (28 cm). Potřeme tvarohovou náplní, poklademe půlkami švestek a posypeme drobenkou ( 70 g polohrubé mouky, 70 g cukru krupice, 70 g másla, 1/4 lžičky skořice). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 35-40 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat