Rozpis:
- 6 vajec
- 180 g cukru krupice
- 240 g polohrubé mouky
- 3 lžíce vlažné vody
- 3 lžíce oleje
Krém:
- 300 g bílého jogurtu
- 300 g zakysané smetany
- 150 g prolisovaných malin
- 130-150 g cukru (podle chuti)
- 2 želatinové ztužovače za studena
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- maliny na dozdobení
Postup:
Bílky ušleháme dotuha, přidáme cukr a šleháme dokud se nerozpustí. Potom postupně zašleháme žloutky a vodu s olejem. Nakonec zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný hluboký plech (38x25 cm). Upečeme při teplotě 165°C cca 20 minut. Po upečení necháme na mřížce vychladnout. Vrátíme korpus do vymyté formy, povrch rozrušíme vidličkou.
Maliny protlačíme sítem a smícháme s jogurtem, zakysankou a cukrem. Přimícháme želatinové ztužovače připravené podle návodu na sáčku. Krém nalijeme na připravený korpus a vložíme do ledničky ztuhnout. Potom nakrájíme, ozdobíme ušlehanou šlehačkou a malinami.
Žádné komentáře:
Okomentovat