20 listopadu 2017

Máčené koláčky s nutelou

Rozpis:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 70 g cukru krupice
  • 150 g hery
  • 250 ml vlažného mléka
  • 2 žloutky
  • 30 g droždí
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • mouka na podsypání
  • nutela na plnění
Rozvar:
  • 75 g másla
  • 75 g cukru
  • 75 ml rumu
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, přisypeme cukr, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zalijeme troškou vlažného mléka a necháme zkynout kvásek. Přidáme vlažnou rozpuštěnou heru, zbytek mléka, žloutky, citronovou kůru, sůl, vypracujeme těsto a necháme nakynout.
Potom z těsta krájíme malé kousky, plníme nutelou, uděláme kuličky a vkládáme je na plech s pečícím papírem. Necháme mírně nakynout a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C. Po upečení máčíme v rozvaru, necháme na mřížce okapat a zchladnout.
Rozvar si přípravíme rozehřátím másla s cukrem, přidáme rum a krátce zahřejeme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání