Rozpis:
- 100 g mletých lískových oříšků
- 150 g hladké mouky
- 50 g solamylu
- 150 g hery (másla)
- 2 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- 70 g moučkového cukru
- špetka soli
Náplň:
- 100 g másla
- 100 g Caramela Condé s kakaem
- podle chuti cukr moučka
- čokoládová poleva na dozdobení
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme na vále těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a nejlépe do druhého dne necháme v ledničce. Z odleželého těsta vyválíme plát 2-3 mm silný. Vykrajujeme formičkou kolečka a v polovině z nich vykrojíme uprostřed hvězdičku. Přeložíme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 6 minut.
Po vychladnutí slepujeme krémem a dozdobíme čokoládou.
Na krém vyšleháme změklé máslo, přišleháme Caramelo a podle chuti dosladíme. Caramelo Condé s kakaem je Salko svařené v plechovce s kakaem.
Inspirace: těsto podle Haničky ze Sladkostí.
Žádné komentáře:
Okomentovat