08 srpna 2017

Kantonská rýže

Rozpis:
  • 250 g rýže (nejlépe Basmati)
  • 250 g hrášku
  • 150 g šunky
  • 1 cibule
  • 3 vejce
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • olej, sůl
Postup:
Rýži dobře propláchneme studenou vodou, uvaříme v osolené vodě cca 10 minut ("al-dente") a necháme okapat na cedníku. Uvaříme čerstvý nebo mražený hrášek, scedíme a dáme do misky. Jemně nakrájíme cibuli a polovinu vmícháme do rozšlehaných vajec, která smažíme na pánvi s troškou oleje a špetkou soli. Vejce musí být usmažená dotuha, roztrháme je na drobné kousky a přendáme do misky. Na pánvi po smažení vajec nalijeme trošku oleje a krátce (cca 2 minuty) podusíme šunku s hráškem. Do větší pánve nebo kastrolu nalijeme trochu oleje a do sklovita podusíme zbytek cibule. Přidáme rýži, sojovou omáčku, šunku s hráškem a vejce rozdrobená na malé kousky. Osolíme a na mírném ohni cca 2 minuty prohřejeme.
Inspirace: Růženky blog




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání