09 srpna 2017

Broskvový koláč s borůvkami

Rozpis:
  • 200 g másla (hery)
  • 200 g cukru
  • 400 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 5 vajec
  • 150 ml mléka
  • špetka soli
  • cca 1,5 kg oloupaných broskví
  • 1/4 litrový hrnek borůvek
Posypka:
  • 60 g cukru krupice
  • 60 g másla
  • 50 g polohrubé mouky
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
Postup:
Nejprve si oloupeme broskve. Aby nám nezhnědly, vložíme je do vody s troškou citronu. Ušleháme cukr se žloutky a máslem. Do našlehané hmoty střídavě vmícháme mouku s mlékem a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků dohusta ušlehaný se solí.
Těsto rozetřeme na hluboký plech (30x37 cm) vyložený pečícím papírem, který jsme postříkali olejem ve spreji.
Broskve okapané na sítu nakrájíme na menší měsíčky a poklademe na těsto. Mezi řadami broskví vytvoříme proužek borůvek. Posypeme kokosovou posypkou, vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 30 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání