03 července 2017

Roláda s kokosovým krémem

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 150 g cukru
  • špetka soli
  • 100 g polohrubé mouky
  • 10 g kakaa
  • 2 lžíce oleje
Krém:
  • 500 ml mléka
  • 2 kokosové pudinkové prášky
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 250 g másla
  • 2-3 lžíce cukru moučky (podle chuti)
  • čokoládová rýže na dozdobení
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem a špetkou soli do husté pěny. Po částech vmícháme přesátou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem postříkaným olejem ve spreji. Vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme cca 10 minut. Po upečení přetáhneme plát i s papírem na mřížku a necháme vychladnout.
Z mléka, pudinkových prášků a 3 lžic krupicového cukru uvaříme hustý pudink. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým cukrem a po částech vešleháme zchladlý pudink.
Necelou polovinu krému si odložíme na potření povrchu rolády, druhou částí krému potřeme vychladlý plát a stočíme do rolády. Potřeme povrch rolády, posypeme čokoládovou rýží a vložíme do ledničky ztuhnout.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání