Rozpis:
- 300 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky olivového oleje
- 1/4 kostky droždí
- 150 ml perlivé vody
- kečup
- česnek
- tuňák v oleji
- cibule
- koření na pizzu
- oregano nebo citronový tymián
- červená paprika
- sýr Gouda
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, přidáme olej, rozdrobíme droždí, nalijeme sodovku a osolíme. Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Připravíme si ostatní ingredience. Do kečupu vmícháme lisovaný česnek a koření na pizzu, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, papriku na menší kousky, sýr nastrouháme na větší nudličky a z konzervy tuňáka slijeme olej.
Na mírně pomoučněném válu z těsta roztáhneme tenký plát a přendáme na plech (40x32) s pečícím papírem. Plát potřeme okořeněným kečupem, poklademe cibulí, kousky tuňáka, paprikou a posypeme sýrem. Nakonec mírně posypeme oregánem nebo citronovým tymiánem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200-250°C cca 15 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat