08 května 2017

Tuňáková pizza

Rozpis:
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 1/4 kostky droždí
  • 150 ml perlivé vody
  • kečup
  • česnek
  • tuňák v oleji
  • cibule
  • koření na pizzu
  • oregano nebo citronový tymián
  • červená paprika
  • sýr Gouda
Postup:
Do mísy přesijeme mouku, přidáme olej, rozdrobíme droždí, nalijeme sodovku a osolíme. Zaděláme těsto a necháme vykynout.
Připravíme si ostatní ingredience. Do kečupu vmícháme lisovaný česnek a koření na pizzu, cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka, papriku na menší kousky, sýr nastrouháme na větší nudličky a z konzervy tuňáka slijeme olej.
Na mírně pomoučněném válu z těsta roztáhneme tenký plát a přendáme na plech (40x32) s pečícím papírem. Plát potřeme okořeněným kečupem, poklademe cibulí, kousky tuňáka, paprikou a posypeme sýrem. Nakonec mírně posypeme oregánem nebo citronovým tymiánem.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200-250°C cca 15 minut.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání