22 ledna 2017

Ořechová roláda s karamelovým krémem

Rozpis:
  • 5 vajec
  • 5 vrchovatých lžic cukru
  • špetka soli
  • 5 lžic jemně mletých ořechů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 5 lžic oleje
  • špetka prášku do pečiva
Krém:
  • 300 ml mléka
  • 1 karamelový pudinkový prášek
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 250 g másla
  • 1/2 plechovky Salka karamelo
  • 4 lžíce jemně mletých ořechů
  • rum
  • mleté ořechy na obalení rolády
  • půlky malých ořechů
  • marcipánová srdíčka
Postup:
Celá vejce s cukrem a špetkou soli ušleháme do husté pěny. Po částech vmícháme sypkou směs a olej. Těsto urovnáme na plech (30x37 cm) s pečícím papírem, který jsme si předem postříkali olejem ve spreji. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 12 minut. Po upečení plát i s papírem přetáhneme na mřížku a necháme vychladnout.
Na krém si svaříme mléko s karamelovým pudinkem a cukrem na hustý pudink. Vyšleháme změklé máslo s vychladlým pudinkem, přišleháme Salko a podle chuti rum. Necelou polovinu krému si odložíme stranou na potření rolády a dozdobení. Do větší části krému vmícháme mleté ořechy a tímto krémem potřeme vychladlý plát. Pomocí pečícího papíru stočíme do rolády, zabalíme a necháme v ledničce zatuhnout. Vychladlou roládu vybalíme z papíru a potřeme druhou částí krému. Obalíme v mletých ořechách a dozdobíme. Před podáváním necháme v ledničce vychladit.
Inspirace: Sladkosti.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání