Rozpis:
- 250 g hladké mouky
- 150 g másla (hery)
- 80 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 20 g kakaa
- 70 g mletých ořechů
- 1 žloutek
- citronová kůra
Krém:
- 100 g změklého másla
- 1/3 plechovky svařeného salka
Na dozdobení:
- bílá čokoládová poleva
- cukrová srdíčka
Postup:
Zaděláme těsto a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Potom vyválíme plát cca 3 mm silný a formičkou vykrajujeme jazýčky. Na plechu s pečícím papírem pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut.
Změklé máslo vyšleháme se salkem a pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou vychladlé jazýčky slepujeme. Po zatuhnutí poléváme bílou čokoládovou polevou a posypeme srdíčky.
Žádné komentáře:
Okomentovat