17 prosince 2016

Ořechové jazýčky s bílou polevou

Rozpis:
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g másla (hery)
  • 80 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 20 g kakaa
  • 70 g mletých ořechů
  • 1 žloutek
  • citronová kůra
Krém:
  • 100 g změklého másla
  • 1/3 plechovky svařeného salka
Na dozdobení:
  • bílá čokoládová poleva
  • cukrová srdíčka

Postup:
Zaděláme těsto a necháme do druhého dne v ledničce odpočinout. Potom vyválíme plát cca 3 mm silný a formičkou vykrajujeme jazýčky. Na plechu s pečícím papírem pečeme v troubě vyhřáté na 170°C cca 8 minut.
Změklé máslo vyšleháme se salkem a pomocí cukrářského sáčku s ozdobnou trubičkou vychladlé jazýčky slepujeme. Po zatuhnutí poléváme bílou čokoládovou polevou a posypeme srdíčky.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání