Rozpis:
- 1 hrnek (200 ml) loupané červené čočky
- 2 lžíce oleje
- 250 g oblíbené zeleniny
- 1 cibule
- 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
- špetka kurkumy
- sůl, pepř
- citronová šťáva
Postup:
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kardamon, kurkumu a vaříme do změknutí. Zeleninu (dala jsem mrkev, petržel, cuketu, řapíkatý celer a kedlubnu) drobně pokrájíme, necháme mírně zblanšírovat, slijeme a propláchneme studenou vodou. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli a vložíme zeleninu. Chvíli podusíme a přidáme vařenou čočku. Dochutíme pepřem, solí a několika kapkami citronové šťávy. Podáváme se steakem z krkovice nebo s uzeným masem.
Žádné komentáře:
Okomentovat