14 října 2016

Teplý salát z červené čočky

Rozpis:
  • 1 hrnek (200 ml) loupané červené čočky

  • 2 lžíce oleje
  • 250 g oblíbené zeleniny
  • 1 cibule
  • 1/4 lžičky tlučeného kardamonu
  • špetka kurkumy
  • sůl, pepř
  • citronová šťáva
Postup:
Čočku propláchneme, zalijeme vodou, přidáme kardamon, kurkumu a vaříme do změknutí. Zeleninu (dala jsem mrkev, petržel, cuketu, řapíkatý celer a kedlubnu) drobně pokrájíme, necháme mírně zblanšírovat, slijeme a propláchneme studenou vodou. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibuli a vložíme zeleninu. Chvíli podusíme a přidáme vařenou čočku. Dochutíme pepřem, solí a několika kapkami citronové šťávy. Podáváme se steakem z krkovice nebo s uzeným masem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání