Rozpis:
- 1 kg červené řepy
 - 0,5 kg papriky
 - 0,5 kg zelí
 - 0,4 kg cibule
 
Nálev:
- 250 ml octa
 - 250 ml oleje (i méně)
 - 120 g cukru
 - 1/2 sáčku Deka
 
Postup:
Řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme. Všechny ingredience na nálev smícháme, nalijeme na zeleninu a dobře promícháme. Potom zeleninu mírně umačkáme a necháme uležet do druhého dne.
Uleželý salát přendáme do sklenic, uzavřeme víčkem a zavaříme při teplotě 85°C 20-25 minut.
Salát můžeme jíst i bez zaváření, v ledničce vydrží několik dnů.

Žádné komentáře:
Okomentovat