09 října 2016

Salát z červené řepy

Rozpis:
  • 1 kg červené řepy
  • 0,5 kg papriky
  • 0,5 kg zelí
  • 0,4 kg cibule
Nálev:
  • 250 ml octa
  • 250 ml oleje (i méně)
  • 120 g cukru
  • 1/2 sáčku Deka
Postup:
Řepu uvaříme, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme. Všechny ingredience na nálev smícháme, nalijeme na zeleninu a dobře promícháme. Potom zeleninu mírně umačkáme a necháme uležet do druhého dne.
Uleželý salát přendáme do sklenic, uzavřeme víčkem a zavaříme při teplotě 85°C 20-25 minut.
Salát můžeme jíst i bez zaváření, v ledničce vydrží několik dnů.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání