14 října 2016

Steak z vepřové krkovice

Rozpis:
  • vepřová krkovice bez kosti
  • pepř, sůl, olej
  • citronový tymián nebo jiné oblíbené bylinky
Postup:
Z vepřové krkovice nakrájíme přes vlákno plátky silné 2-3 cm. Maso na steak nenaklepáváme, nesolíme ani nepepříme a je dobré asi hodinu před tepelnou úpravou vyjmout z ledničky. Pánev necháme nasucho hodně rozehřát, nalijeme asi lžíci oleje, vložíme maso a přihodíme na pánev 3-4 snítky citronového tymiánu. Opékáme z každé strany asi 3 minuty, vložíme do pekáčku, polijeme výpekem a necháme v troubě vyhřáté na 180°C dopéct 5-8 minut. Po vyjmutí z trouby steaky osolíme, opepříme a necháme cca 5 minut odpočinout.
Podáváme s oblíbenou přílohou: hranolky, americkými brambory, dušenou kapustou (zde) nebo třeba s teplým salátem z červené čočky zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání