01 října 2016

Koláč z Lince

Rozpis:
  • 250 g polohrubé mouky
  • 150 g vařených brambor
  • 125 g másla
  • 100 g cukru
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 1/2 prášku do pečiva
Náplň:
  • 400 g strouhaných jablek
  • 50 g rozinek
  • 1 skořicový cukr
  • mouka na vál
  • tuk a hrubá mouka na formu
Postup:
Z mouky, prášku do pečiva, jemně strouhaných brambor, špetky soli, žloutku, másla a cukru vypracujeme těsto. Na pomoučněném válu ho rozválíme na plát větší než je forma na koláč. Ten pomocí válečku přeneseme do vymazané a vysypané formy. Plát urovnáme a přesahující těsto odkrojíme. Oloupaná jablka nastrouháme nahrubo, promícháme se skořicovým cukrem a namočenými rozinkami (nejlépe v rumu ). Jablečnou směs urovnáme na těsto ve formě, vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25-30 minut.
Z odkrojků těsta vyválíme plát, vykrájíme jablíčka na ozdobu a upečeme.
Upečený koláč po vychladnutí přendáme na tác a dozdobíme upečenými jablíčky z těsta.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...