27 září 2016

Roláda z červené řepy

Rozpis roláda:
  • 600 g červené řepy (vařené, nastrouhané)
  • 1 červená cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3/4 lžičky provensálského koření
  • 1 lžička sušeného česneku
  • pepř, sůl
  • 2 vejce
  • 100 g strouhané Goudy
  • 4 lžíce hladké mouky
Náplň:
  • 1 pomazánkové máslo
  • 100 g taveného sýra
  • 2 lžíce jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce pažitky
Postup:
Řepu uvaříme, oloupáme a jemně nastrouháme. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme koření, sušený česnek, osolíme a necháme vychladnout.
Potom do směsi vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, hladkou mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto urovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 25 minut - nepřesušit!
Na náplň ušleháme pomazánkové máslo (dávám husté z Lidlu), tavený sýr, jogurt řeckého typu a lisovaný česnek.
Náplň natřeme na vychladlý plát, posypeme pažitkou a pomocí pečícího papíru svineme do rolády. Necháme vychladit v lednici a podáváme s pečivem.
Inspirace z internetu - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání