Rozpis roláda:
- 600 g červené řepy (vařené, nastrouhané)
- 1 červená cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- 3/4 lžičky provensálského koření
- 1 lžička sušeného česneku
- pepř, sůl
- 2 vejce
- 100 g strouhané Goudy
- 4 lžíce hladké mouky
Náplň:
- 1 pomazánkové máslo
- 100 g taveného sýra
- 2 lžíce jogurtu
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce pažitky
Postup:
Řepu uvaříme, oloupáme a jemně nastrouháme. Cibuli nakrájíme a orestujeme na oleji. Přidáme koření, sušený česnek, osolíme a necháme vychladnout.
Potom do směsi vmícháme nastrouhaný sýr, žloutky, hladkou mouku a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto urovnáme na plech s pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 25 minut - nepřesušit!
Na náplň ušleháme pomazánkové máslo (dávám husté z Lidlu), tavený sýr, jogurt řeckého typu a lisovaný česnek.
Náplň natřeme na vychladlý plát, posypeme pažitkou a pomocí pečícího papíru svineme do rolády. Necháme vychladit v lednici a podáváme s pečivem.
Inspirace z internetu - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat