12 března 2016

Kynuté ořechové věnečky

Rozpis těsto:
  • 500 g polohrubé mouky
  • 60 g cukru krupice
  • 200 ml vlažného mléka
  • 50 g másla
  • 2 vejce
  • 1 rovná lžička soli
  • 30 g droždí
Náplň:
  • 200 g strouhaných ořechů
  • 150 g moučkového cukru
  • 60 g změklého másla
  • 2 vejce
Na potření:
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce rumu
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujeme těsto a necháme kynout.
Uděláme si náplň: do misky nasypeme ořechy, cukr, přimícháme změklé máslo a nakonec vmícháme vejce.
Nakynuté těsto rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vyválíme ovál. Potřeme náplní, srolujeme do rohlíku a opět rozválíme do oválu. Do oválu uděláme tři zářezy a celý kousek zakroutíme. Stočíme do věnečku a dobře přimáčkneme. Věnečky vkládáme na plech s pečícím papírem a necháme nakynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 15 minut. Po vyjmutí z trouby potíráme rozpuštěným máslem smíchaným s rumem.
Inspirace: Fukčárinka a internet - upraveno




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání