06 února 2016

Šátečky s povidly

Rozpis:
  • 1 ztužený tuk (Omega)
  • 300 g hladké mouky
  • 12 lžic vody
  • 1/2 lžičky soli
  • povidla
  • vejce na potření
  • mouka na vyvalování
Postup:
Tuk nastrouháme na malých okách struhadla. Přidáme prosátou mouku se solí a vodu. Zaděláme těsto a necháme v ledničce cca půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát asi 2 mm silný a nakrájíme čtverce 10 cm. Dáme ochucená povidla, přeložíme na trojúhelníky, přimáčkneme a ještě vidličkou umačkáme. Použila jsem domácí hustá povidla, pokud jsou povidla řídká, můžeme je zahustit strouhaným perníkem.
Šátečky přeložíme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a pečeme cca 15 minut.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání