Rozpis:
- 1 ztužený tuk (Omega)
- 300 g hladké mouky
- 12 lžic vody
- 1/2 lžičky soli
- povidla
- vejce na potření
- mouka na vyvalování
Postup:
Tuk nastrouháme na malých okách struhadla. Přidáme prosátou mouku se solí a vodu. Zaděláme těsto a necháme v ledničce cca půl hodiny odležet. Z těsta vyválíme plát asi 2 mm silný a nakrájíme čtverce 10 cm. Dáme ochucená povidla, přeložíme na trojúhelníky, přimáčkneme a ještě vidličkou umačkáme. Použila jsem domácí hustá povidla, pokud jsou povidla řídká, můžeme je zahustit strouhaným perníkem.
Šátečky přeložíme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 190 - 200°C a pečeme cca 15 minut.
Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat