13 února 2016

Plněná perníková srdíčka


Rozpis:
  • 125 g tekutého medu
  • 50 g másla
  • 300 g hladké mouky
  • 75 g cukru moučky
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 10 g kakaa
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 1 vrchovatá lžička koření Voňavý perníček (Petra Stupky)
  • mouku na vyvalování těsta
  • povidla + višňová marmeláda 1:1
  • jahodová nebo čokoládová poleva
Postup:
Na vál přesejeme mouku, přidáme ostatní ingredience a vypracujeme těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladničce nejméně do druhého dne proležet. Druhý den těsto na vále propracujeme, vyválíme plát 2 - 3 mm silný a formičkou vykrajujeme srdíčka. Překládáme je na plech s pečícím papírem.
V misce promícháme povidla s marmeládou a malou lžičkou klademe hromádky zavařeniny do středu srdíčka. Druhým srdíčkem zakryjeme, okraje zatlačíme, aby náplň nevytekla. Okraje druhého srdíčka, kterým jsem marmeládu zakrývala, jsem na radu autorky receptu jemně potřela prstem namočeným do vody, aby se srdíčka dobře uzavřela.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 10 - 15 minut podle velikosti srdíček.
Po vychladnutí poléváme polevou, ale jsou dobrá i bez polevy.
Inspirace: internet Nej Recepty.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...