Rozpis piškot:
- 6 vajec
- 6 lžic cukru krupice
- 7 lžic polohrubé mouky
- 2 lžíce oleje
Náplň:
- 1/2 l borůvek (mohou být i mražené)
- 5 lžic cukru (podle chuti)
- 1 vanilkový cukr
- 2 vanilkové pudinky
- 300 ml vody
Smetanový krém:
- 450 g lučiny
- 200 g zakysané smetany
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce cukru (podle chuti)
- strouhaná čokoláda
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přimícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a upečeme do zlatava.
Do kastrolu dáme borůvky, vanilkový cukr a cukr krupici podle chuti. Přilijeme polovinu vody a dáme vařit. V druhé polovině vody rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme je do vařící borůvkové směsi a povaříme do zhoustnutí a provaření pudinku. Na vychladlý piškot nalijeme horkou borůvkovou náplň, urovnáme a pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout.
Připravíme si krém:
Rozšleháme lučinu se zakysankou a cukry. Krém rozetřeme na vrstvu borůvkové náplně, urovnáme a posypeme strouhanou čokoládou. Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.
Inspirace: blog Jitka - pečení, upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat