14 února 2016

Borůvkový mlsoun

Rozpis piškot:
  • 6 vajec
  • 6 lžic cukru krupice
  • 7 lžic polohrubé mouky
  • 2 lžíce oleje
Náplň:
  • 1/2 l borůvek (mohou být i mražené)
  • 5 lžic cukru (podle chuti)
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vanilkové pudinky
  • 300 ml vody
Smetanový krém:
  • 450 g lučiny 
  • 200 g zakysané smetany
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce cukru (podle chuti)
  • strouhaná čokoláda
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukrem do husté pěny, přimícháme mouku a nakonec olej. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a urovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 160°C a upečeme do zlatava.
Do kastrolu dáme borůvky, vanilkový cukr a cukr krupici podle chuti. Přilijeme polovinu vody a dáme vařit. V druhé polovině vody rozmícháme pudinkové prášky, nalijeme je do vařící borůvkové směsi a povaříme do zhoustnutí a provaření pudinku. Na vychladlý piškot nalijeme horkou borůvkovou náplň, urovnáme a pocukrujeme, aby se nevytvořil škraloup. Necháme zcela vychladnout.
Připravíme si krém:
Rozšleháme lučinu se zakysankou a cukry. Krém rozetřeme na vrstvu borůvkové náplně, urovnáme a posypeme strouhanou čokoládou. Vložíme do lednice nejlépe do druhého dne.
Inspirace: blog Jitka - pečení, upraveno.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání