Rozpis :
- 4 vejce
- 80 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 100 g polohrubé mouky
- 2 lžičky prášku do perníku
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky koření Voňavý perníček (P. Stupky)
- jahodový džem
Na potření:
- 100 g čokolády na vaření
- 1/2 zakysané smetany (125 g)
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukry do pěny. Krátce zašleháme mouku s práškem do perníku, kořením a olejem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 180°C a pečeme cca 10 minut. Po upečení přendáme plát s papírem na mřížku a necháme vychladnout. Potřeme džemem a pomocí papíru stočíme do rolády.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do vlažné vmícháme zakysanou smetanu. Potřeme roládu a vložíme ji na chvíli do chladničky. Zakysanku nedáváme studenou z lednice, ale necháme ji v kuchyni asi 2 hodiny, aby se nám s čokoládou dobře spojila.
Žádné komentáře:
Okomentovat