28 ledna 2016

Roláda s perníkovou příchutí

Rozpis :
  • 4 vejce
  • 80 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 g polohrubé mouky
  • 2 lžičky prášku do perníku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžičky koření Voňavý perníček (P. Stupky)
  • jahodový džem
Na potření:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 1/2 zakysané smetany (125 g)
Postup:
Ušleháme celá vejce s cukry do pěny. Krátce zašleháme mouku s práškem do perníku, kořením a olejem. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem, vložíme do trouby vyhřáté na 175 - 180°C a pečeme cca 10 minut. Po upečení přendáme plát s papírem na mřížku a necháme vychladnout. Potřeme džemem a pomocí papíru stočíme do rolády.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a do vlažné vmícháme zakysanou smetanu. Potřeme roládu a vložíme ji na chvíli do chladničky. Zakysanku nedáváme studenou z lednice, ale necháme ji v kuchyni asi 2 hodiny, aby se nám s čokoládou dobře spojila.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání