31 ledna 2016

Červený řez

Rozpis těsto:
  • 600 g směsi Sandra Velvet 
  • 400 g vlažné vody
  • 100 g oleje
Krém:
  • 450 g zakysané smetany
  • 250 g tvarohu ve vaničce
  • 100 g cukru moučky (i více - podle chuti)
  • 1 želatinový ztužovač za studena
  • 250 ml smetany na šlehání
  • ztužovač šlehačky
  • čokoládová srdíčka nebo jiné zdobení
Postup:
Směs, vodu a olej rozmícháme metličkou. Necháme 5 minut odležet a metličkou nebo šlehačem na nejnižší stupeň cca 1 minutu prošleháme. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Vyšleháme tvaroh se zakysankou a cukrem. Připravíme ztužovač podle návodu na obalu a smícháme s připravenou směsí.
Vychladlé pláty překrojíme příčně na polovinu. Potíráme krémem a skládáme na sebe. Potřeme také povrch a vložíme do ledničky ztuhnout. Druhý den zarovnáme kraje a nakrájíme. Ušleháme šlehačku a dozdobíme na povrchu.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání