Rozpis těsto:
- 600 g směsi Sandra Velvet
- 400 g vlažné vody
- 100 g oleje
Krém:
- 450 g zakysané smetany
- 250 g tvarohu ve vaničce
- 100 g cukru moučky (i více - podle chuti)
- 1 želatinový ztužovač za studena
- 250 ml smetany na šlehání
- ztužovač šlehačky
- čokoládová srdíčka nebo jiné zdobení
Postup:
Směs, vodu a olej rozmícháme metličkou. Necháme 5 minut odležet a metličkou nebo šlehačem na nejnižší stupeň cca 1 minutu prošleháme. Těsto rozetřeme na dva plechy vyložené pečícím papírem. Upečeme v troubě vyhřáté na 170°C.
Vyšleháme tvaroh se zakysankou a cukrem. Připravíme ztužovač podle návodu na obalu a smícháme s připravenou směsí.
Vychladlé pláty překrojíme příčně na polovinu. Potíráme krémem a skládáme na sebe. Potřeme také povrch a vložíme do ledničky ztuhnout. Druhý den zarovnáme kraje a nakrájíme. Ušleháme šlehačku a dozdobíme na povrchu.
Žádné komentáře:
Okomentovat