21 prosince 2015

Zemlbába se zelím a jaternicovým prejtem


Rozpis:
  • 200 g prejtu nebo jitrnice
  • 300 g hlávkového zelí
  • 2 cibule
  • 1 veka
  • 100 g plátkového sýra
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • sůl, mletý kmín
  • olej, kečup
  • sádlo na vymazání pekáčku
Postup:
Plátky veky v misce pokropíme troškou vody.V kastrolu na trošce oleje zpěníme cibuli, přidáme krouhané zelí, 2 - 3 lžíce vody a za stálého míchání dusíme do poloměkka. Ochutíme solí a kmínem. Druhou cibuli také osmahneme na trošce oleje, vložíme prejt nebo jitrnice bez střeva a rozdusíme na kašovitou hmotu.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme tenkou vrstvou sádla. Na dno naskládáme navlhčené plátky veky. Pokryjeme vrstvou prejtu a zakryjeme opět vekou. Na ni narovnáme zelí a opět veku, kterou pokryjeme sýrem a potřeme kečupem. Zakryjeme poslední vrstvou veky a přitlačíme. Mírně pokapeme olejem, vložíme do trouby vyhřáté na 195°C a pečeme cca 20 minut. Zalijeme vejci rozšlehanými s mlékem a solí. Vrátíme zpět do trouby a zapečeme do sražení vajec.
Inspirace: internet - upraveno.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání