16 prosince 2015

Šuhajdy z bílé čokolády

Rozpis:
  • 200 g bílé čokolády
  • 50 g ztuženého tuku
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • 130 g mletých ořechů
  • mléko (cca 70 ml)
  • rum
  • pecičky z tmavé čokolády na zdobení
  • papírové košíčky
Postup:
Čokoládu s tukem rozpustíme ve vodní lázni. Štětečkem vytíráme papírové košíčky čokoládou. Opakujeme alespoň 2x, aby byly košíčky pokryty vrstvou čokolády. Pro urychlení dáme vždy po natření ztuhnout do ledničky.
V rendlíku zahřejeme mléko, máslo a cukr. Přidáme ořechy a prohřejeme. Přikryjeme pokličkou, necháme téměř vychladnout a přidáme rum.
Plníme náplní do 3/4 košíčků. Pomocí lžíce zalijeme náplň čokoládou a dozdobíme tmavou čokoládovou pecičkou. Košíčky necháme zatuhnout (nejlépe do druhého dne) a uložíme.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání