04 listopadu 2015

Kynuté muffiny s povidly

Rozpis:
  • 30 g droždí
  • 200 ml vlažného mléka
  • 70 g rozpuštěného másla
  • 2 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička citronové kůry
  • ochucená švestková povidla
  • 1 vejce na potření
  • máslo na vymazání formy
Postup:
Z droždí, lžičky cukru, trošky mléka a 2 lžic mouky připravíme kvásek a necháme ho vzejít. Zbývající mouku a cukr promícháme se solí, mlékem, máslem, citronovou kůrou, vejci a kváskem. Vypracujeme těsto a necháme vykynout.
Těsto potom rozdělíme na 18 kousků, z každého kousek odtrhneme na vymodelování kuličky. Kousky těsta naplníme lžickou ochucených povidel, zabalíme, zakulatíme a vložíme do mističek muffinové formy. Ve formě uděláme do každé budoucí muffiny otvor vařečkou, kam dáme malou kuličku. Necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby vyhřáté na cca 200°C, teplotu snížíme na 180°C a pečeme cca 20 minut. Po mírném zchladnutí přendáme muffiny na mřížku vychladnout.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání