11 září 2015

Zapečené brambory s mletým masem

Rozpis:
  • 300 g mraženého listového špenátu
  • 1 velká cibule
  • 3 stroužky česneku
  • větvička tymiánu
  • malá větvička rozmarýnu
  • 2 lžíce oleje
  • 300 g mleté vepřové plece
  • 2 lžíce protlaku
  • sůl, pepř, muškátový oříšek
  • 100 g sýru feta nebo balkánského
  • 3 lžíce strouhaného ementálu nebo pecorina
  • 800 g brambor
  • lžíce sádla na vymazaní zapékací misky
Postup:
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Polovinu česneku a cibule necháme zesklovatět na oleji. Vložíme mleté maso a necháme osmahnout. Přidáme bylinky, protlak, osolíme, opepříme a promícháme.
Druhou polovinu cibule a česneku také necháme zesklovatět, přidáme rozmrazený špenát a dusíme, až se voda odpaří. Okořeníme solí, pepřem a muškátem.
Brambory nakrájíme na tenké plátky a narovnáme je na dno mírně vymazané zapékací misky. Střídáme vrstvu brambor, masa, špenátu a posypeme nadrobenou fetou. Jednotlivé vrstvy trochu přimáčkneme. Zakončíme vrstvou brambor. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání