Rozpis:
- 300 g mraženého listového špenátu
- 1 velká cibule
- 3 stroužky česneku
- větvička tymiánu
- malá větvička rozmarýnu
- 2 lžíce oleje
- 300 g mleté vepřové plece
- 2 lžíce protlaku
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 100 g sýru feta nebo balkánského
- 3 lžíce strouhaného ementálu nebo pecorina
- 800 g brambor
- lžíce sádla na vymazaní zapékací misky
Postup:
Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Polovinu česneku a cibule necháme zesklovatět na oleji. Vložíme mleté maso a necháme osmahnout. Přidáme bylinky, protlak, osolíme, opepříme a promícháme.
Druhou polovinu cibule a česneku také necháme zesklovatět, přidáme rozmrazený špenát a dusíme, až se voda odpaří. Okořeníme solí, pepřem a muškátem.
Brambory nakrájíme na tenké plátky a narovnáme je na dno mírně vymazané zapékací misky. Střídáme vrstvu brambor, masa, špenátu a posypeme nadrobenou fetou. Jednotlivé vrstvy trochu přimáčkneme. Zakončíme vrstvou brambor. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme cca 40 minut v troubě vyhřáté na 200°C.
Žádné komentáře:
Okomentovat