12 října 2014

Slané hřbety

Rozpis základní těsto:
  • 4 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 100 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • sůl
  • máslo a mouku na formy
Na dochucení 1.hřbetu:
  • 100 g uzeného masa
  • 50 g cibule
  • 2 lžíce oleje
  • citronový tymián
Na dochucení 2. hřbetu:
  • 50 g paprikového lusku
  • 80 g šunkového salámu
  • pepř ( můžeme přidat i bylinky)
Postup:
Nejprve si připravíme ingredience na dochucení. Uzené maso orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou cibuli a orestujeme do sklovita. Odstavíme z plotýnky, přimícháme lístky tymiánu a necháme vychladnout. Papriku a šunkový salám drobně pokrájíme.
Žloutky se solí ušleháme do pěny a začneme přilévat olej, až se utvoří hustý krém. Přilijeme mléko a přimícháme mouku s práškem do pečiva. Směs rozdělíme na polovinu do dvou misek. Do jedné misky těsta vložíme směs masa, cibule a tymiánu a přidáme polovinu hustého sněhu ze čtyř bílků. Zlehka promícháme a směsí naplníme vymazanou a vysypanou formu hřbetu. Do druhé poloviny těsta dáme papriku se salámem, pepřem a zbytek sněhu. Naplníme do druhé vymazané a vysapané formy srnčího hřbetu.
Obě formy vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 25 - 30 minut.
Po upečení vyklopíme na mřížku a vychladlé nakrájíme.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání