26 října 2014

Roláda s vlašským salátem

Rozpis těsto:
  • 5 vajec
  • 5 lžic hladké mouky
  • 2 lžičky mleté lahůdkové papriky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli
Náplň:
  • 900 g vlašského salátu zde
  • 1 balíček želatiny v prášku
  • 100 ml nálevu z okurek
  • 100 g paprikáše
  • ochucené pomazánkové máslo
Postup:
Smícháme papriku s moukou a práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky našleháme a šlehačem postupně vešleháme třetinu sněhu a sypkou směs. Nakonec zvolna vmícháme ručně zbylý sníh. Těsto přemístíme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 8 minut dozlatova. Hotový plát přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
Vlašský salát necháme odstát 30 minut při pokojové teplotě. Želatinu vsypeme do větší mísy, přilijeme 100 ml nálevu z okurek a po 5 minutách ji rozpustíme v mikrovlnné troubě ( 20 vteřin na střední výkon - nesmí se vařit). Do rozpuštěné želatiny vmícháme nejprve několik lžic vlašského salátu a potom přimícháme zbylý salát. Směs naneseme na piškotový plát, podélně jej srolujeme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.
Před podáváním nakrájíme roládu na plátky a každý ozdobíme pomocí cukrářského sáčku pomazánkovým máslem. Nakonec do másla zapíchneme kornoutek salámu a dozdobíme.
Inspirace: Žena a kuchyně - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání