Rozpis těsto:
- 5 vajec
- 5 lžic hladké mouky
- 2 lžičky mleté lahůdkové papriky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Náplň:
- 900 g vlašského salátu zde
- 1 balíček želatiny v prášku
- 100 ml nálevu z okurek
- 100 g paprikáše
- ochucené pomazánkové máslo
Postup:
Smícháme papriku s moukou a práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Žloutky našleháme a šlehačem postupně vešleháme třetinu sněhu a sypkou směs. Nakonec zvolna vmícháme ručně zbylý sníh. Těsto přemístíme na plech s pečícím papírem a rovnoměrně ho rozetřeme. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C cca 8 minut dozlatova. Hotový plát přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme vychladnout.
Vlašský salát necháme odstát 30 minut při pokojové teplotě. Želatinu vsypeme do větší mísy, přilijeme 100 ml nálevu z okurek a po 5 minutách ji rozpustíme v mikrovlnné troubě ( 20 vteřin na střední výkon - nesmí se vařit). Do rozpuštěné želatiny vmícháme nejprve několik lžic vlašského salátu a potom přimícháme zbylý salát. Směs naneseme na piškotový plát, podélně jej srolujeme, zabalíme do fólie a necháme v lednici ztuhnout do druhého dne.
Před podáváním nakrájíme roládu na plátky a každý ozdobíme pomocí cukrářského sáčku pomazánkovým máslem. Nakonec do másla zapíchneme kornoutek salámu a dozdobíme.
Inspirace: Žena a kuchyně - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat