Rozpis piškot:
- 7 vajec
- 140 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 140 g polohrubé mouky
- 30 g Maizeny
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
Krém:
- 1 kelímek zakysané smetany (16%)
- 2 tvarohy ve vaničce (netučné)
- 60 g cukru moučky
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 balíčku želatinového ztužovače
- cca 600 g jahod
- šlehačka a jahody na zdobení
Postup:
Z vajec, cukrů a špetky soli vyšleháme hustou hmotu, vmícháme mouku prosátou se škrobem a práškem do pečiva. Těsto rozetřeme na dva plechy s pečícím papírem (mírně postříkaným olejem ve spreji). Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 8 - 10 minut.
Smícháme tvarohy se zakysanou smetanou a cukry. Připravíme si polovinu želatinového ztužovače podle návodu na obalu a vmícháme do krému. Vychladlé pláty sloupneme z papíru a jeden položíme na plech. Potřeme krémem, poklademe jahodami nakrájenými na silnější plátky, přiklopíme druhým plátem a mírně přimáčkneme. Povrch můžeme posypat moučkovým cukrem. Vložíme do chladničky ztuhnout, potom řezy nakrájíme a dozdobíme ušlehanou smetanou a jahodami.
Žádné komentáře:
Okomentovat