- 500 g tvarohu ve vaničce
- 3 zakysané smetany (600 g)
- 150 g cukru
- 2 vanilkové cukry
- 250 g cukrářských piškotů
- 500 - 600 g jahod
- cukr na doslazení jahodového pyré
- 1 želatinový ztužovač
Postup:
Tvaroh vyšleháme s cukry a zakysanou smetanou. Dno dortové formy poklademe piškoty. Odebereme si 350 g tvarohového krému a zatím ho odložíme stranou. Polovinu zbylého krému rozetřeme na piškoty, poklademe jahodami a dáme druhou polovinu krému.
Na krém rozložíme opět piškoty.
Na krém rozložíme opět piškoty.
Rozmixujeme 250 g jahod, přidáme odložený tvarohový krém a podle chuti dosladíme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme ho do směsi jahod a tvarohového krému. Hotový jahodový krém nalijeme do formy na piškoty. Necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Při podávání můžeme ještě zdobit šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat