11 června 2014

Nepečený jahodový dort

Rozpis:
  • 500 g tvarohu ve vaničce
  • 3 zakysané smetany (600 g)
  • 150 g cukru
  • 2 vanilkové cukry
  • 250 g cukrářských piškotů
  • 500 - 600 g jahod
  • cukr na doslazení jahodového pyré
  • 1 želatinový ztužovač
Postup:
Tvaroh vyšleháme s cukry a zakysanou smetanou. Dno dortové formy poklademe piškoty. Odebereme si 350 g tvarohového krému a zatím ho odložíme stranou. Polovinu zbylého krému rozetřeme na piškoty, poklademe jahodami a dáme druhou polovinu krému.
Na krém rozložíme opět piškoty.
Rozmixujeme 250 g jahod, přidáme odložený tvarohový krém a podle chuti dosladíme. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na sáčku a přimícháme ho do směsi jahod a tvarohového krému. Hotový jahodový krém nalijeme do formy na piškoty. Necháme v ledničce do druhého dne ztuhnout. Při podávání můžeme ještě zdobit šlehačkou.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání