13 února 2014

Čokoládová srdíčka

Rozpis:
  • 100 g másla
  • 100 g cukru krupice
  • 2 malá vejce
  • 125 g polohrubé mouky
  • 25 g kakaového prášku
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 - 2 lžíce mléka
Postup:
Máslo s cukrem našleháme do pěny. Postupně přišleháme celá vejce a asi lžíci mouky z odměřené dávky, aby se směs nesrazila. Prosijeme do směsi mouku s práškem do pečiva a kakaem. Přidáme mléko a šleháme, pokud nebudeme mít hladké těsto. Pomocí čajových lžiček naplníme těsto do formiček. Dávala jsem vrchovatou čajovou lžičku do formiček srdíček. Těsto je tužší, ale nemusíme ho urovnávat, při pečení se srovná. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme 10 - 12 minut, můžeme zkusit párátkem. Srdíčka necháme prochladnout, vyklopíme na mřížku a do formiček naplníme zbývající těsto. Zchladlá srdíčka rozřízneme vodorovně na polovinu a plníme krémem z marshmallows bonbónů. Recept zde.
Inspirace: Pečené dobroty.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání