Rozpis:
- 500 g listového těsta
- 1 vejce na potření
- mouka na vyvalování
- 12 půlek kompotovaných broskví
- 200 g měkkého tvarohu
- 4 lžíce cukru
- 1 žloutek
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem a žloutkem. Broskve necháme na cedníku okapat.
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme plát o velikosti 20 x 30cm a nakrájíme na čtverce 10 x 10 cm. V každém rohu je nařízneme směrem do středu, ale nedořízneme až doprostřed. Potom polovinu každého rohu těsta přeložíme ke středu čtverce a tím nám vznikne větrník. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu větrníku dáme tvarohovou náplň a položíme půlku okapané broskve.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat