10 ledna 2014

Větrníky s broskvemi

Rozpis:
  • 500 g listového těsta
  • 1 vejce na potření
  • mouka na vyvalování
  • 12 půlek kompotovaných broskví
  • 200 g měkkého tvarohu
  • 4 lžíce cukru
  • 1 žloutek
Postup:
Tvaroh smícháme s cukrem a žloutkem. Broskve necháme na cedníku okapat.
Těsto rozdělíme na dva díly, z každého vyválíme plát o velikosti 20 x 30cm a nakrájíme na čtverce 10 x 10 cm. V každém rohu je nařízneme směrem do středu, ale nedořízneme až doprostřed. Potom polovinu každého rohu těsta přeložíme ke středu čtverce a tím nám vznikne větrník. Přendáme na plech s pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Do středu větrníku dáme tvarohovou náplň a položíme půlku okapané broskve.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C 15 - 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce. Můžeme podávat posypané moučkovým cukrem.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Okurky

Rozpis na jednu zavařovací láhev 0,7 l: 4 pepře 4 nová koření 1 bobkový list 5 cukerinů 1 lžička soli 1/2 lžičky hořčičného semínka 1/16 l o...