Rozpis:
- 350 g pšeničné jemné celozrnné mouky
- 150 g hladké mouky
- 350 ml mléka
- 2 lžíce sádla
- 2 lžíce oleje
- 1 sáček sušeného droždí
- 1 lžička soli
- 3 lžíce pokrájené pažitky
- 1 lžíce citronového tymiánu
- vejce na potření
- mák nebo semínka na posypání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme v pekárně nebo robotem těsto. Necháme cca 1 hodinu vykynout. Upleteme housky, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a necháme na plechu alespoň 10 minut nakynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Necháme 5 minut zapéct, snížíme teplotu na 150°C a pečeme ještě cca 20 minut.
Z uvedeného množství je cca 10 housek. Do těsta mimo uvedené bylinky lze použít i jiné - podle vlastní chuti.
Žádné komentáře:
Okomentovat