11 ledna 2014

Tmavé housky s bylinkami

Rozpis:
  • 350 g pšeničné jemné celozrnné mouky
  • 150 g hladké mouky
  • 350 ml mléka
  • 2 lžíce sádla
  • 2 lžíce oleje
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 1 lžička soli
  • 3 lžíce pokrájené pažitky
  • 1 lžíce citronového tymiánu
  • vejce na potření
  • mák nebo semínka na posypání
Postup:
Z uvedených ingrediencí zaděláme v pekárně nebo robotem těsto. Necháme cca 1 hodinu vykynout. Upleteme housky, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme mákem a necháme na plechu alespoň 10 minut nakynout. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Necháme 5 minut zapéct, snížíme teplotu na 150°C a pečeme ještě cca 20 minut.
Z uvedeného množství je cca 10 housek. Do těsta mimo uvedené bylinky lze použít i jiné - podle vlastní chuti.





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání