Rozpis:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru
- 3 vejce
- 250 ml smetany ke šlehání
- 50 ml mléka
- 1 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
Drobenka:
- 20 g polohrubé mouky
- 20 g cukru krupice
- 15 g másla
- 150 g mascarpone s cukrem
- kousky kompotovaných nebo čerstvých broskví
- papírové košíčky
Postup:
Z mouky, cukru a másla uděláme drobenku. Mascarpone nebo tučný tvaroh osladíme podle chuti.
Mouku smícháme se solí, sodou a cukrem. Vmícháme vejce, šlehačku a mléko na hladké těsto. Do formy vyložené papírovými košíčky dáváme po lžíci těsta. Vložíme kousek broskve, lžičku sladkého mascarpone (tvarohu) a přikryjeme těstem. Povrch posypeme drobenkou. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 minut.
Množství: 18 kusů.
Žádné komentáře:
Okomentovat