Rozpis:
- 500 g hovězího masa
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 velká mrkev
- 1 - 2 řapíky celeru
- 250 ml červeného vína
- 2 velké stroužky česneku
- rozmarýn, bobkový list,
- pepř, sůl
Postup:
Na sádle osmahneme slaninu, vložíme maso, ze všech stran opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer drobně pokrájený, cibuli na kostičky a orestujeme. Osolíme, přidáme koření, česnek a krátce opět orestujeme. Na zeleninu dáme opečené maso, zalijeme vínem a přiklopíme poklicí. Dusíme do změknutí masa a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmačkáme nebo rozmixujeme a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a přílohou podle chuti.
3 porce
Žádné komentáře:
Okomentovat