20 ledna 2014

Hovězí maso na víně

Rozpis:
  • 500 g hovězího masa
  • 50 g slaniny
  • 1 cibule
  • 1 lžíce sádla
  • 1 velká mrkev
  • 1 - 2 řapíky celeru
  • 250 ml červeného vína
  • 2 velké stroužky česneku
  • rozmarýn, bobkový list,
  • pepř, sůl
Postup:
Na sádle osmahneme slaninu, vložíme maso, ze všech stran opečeme a vyjmeme. Do výpeku přidáme nakrájenou mrkev, řapíkatý celer drobně pokrájený, cibuli na kostičky a orestujeme. Osolíme, přidáme koření, česnek a krátce opět orestujeme. Na zeleninu dáme opečené maso, zalijeme vínem a přiklopíme poklicí. Dusíme do změknutí masa a podle potřeby mírně podléváme horkou vodou. Měkké maso vyjmeme, zeleninu rozmačkáme nebo rozmixujeme a povaříme do zhoustnutí. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou a přílohou podle chuti.
3 porce





Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání