Rozpis:
- 6 bílků
- 120 g cukru krupice
- 60 g polohrubé mouky
- 60 g škrobové moučky
- 3 lžíce studené vody
- špetka soli
Krém:
- 250 g másla
- 150 g svařeného salka
- 300 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- cukr podle chuti
- mleté lískové oříšky
- celé oříšky
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha, po částech zašleháme cukr, přilijeme vodu a přešleháme. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a po částech vmícháme do sněhu. Těsto rozetřeme na plech s pomaštěným pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 7 minut. Upečený plát stáhneme i s papírem na mřížku a necháme vychladnout.
Z mléka, pudinkového prášku a dvou lžic cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme změklé máslo se svařeným salkem, vešleháme pudink a podle chuti můžeme dosladit přišleháním moučkového cukru. Piškotový plát potřeme asi 2/3 krému a stočíme do rolády. Do sáčku s ozdobnou trubičkou si odložíme cca 3 lžíce krému. Zbytkem krému potřeme roládu, obalíme v mletých oříšcích, dozdobíme krémem a oříšky.
Inspirace: Sladkosti - upraveno.
Žádné komentáře:
Okomentovat