28 ledna 2014

Bílková roláda s karamelovým krémem

Rozpis:
  • 6 bílků
  • 120 g cukru krupice
  • 60 g polohrubé mouky
  • 60 g škrobové moučky
  • 3 lžíce studené vody
  • špetka soli
Krém:
  • 250 g másla
  • 150 g svařeného salka
  • 300 ml mléka
  • 1 vanilkový pudink
  • cukr podle chuti
  • mleté lískové oříšky
  • celé oříšky
Postup:
Bílky ušleháme se špetkou soli dotuha, po částech zašleháme cukr, přilijeme vodu a přešleháme. Mouku smícháme se škrobovou moučkou a po částech vmícháme do sněhu. Těsto rozetřeme na plech s pomaštěným pečícím papírem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme cca 7 minut. Upečený plát stáhneme i s papírem na mřížku a necháme vychladnout.
Z mléka, pudinkového prášku a dvou lžic cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Vyšleháme změklé máslo se svařeným salkem, vešleháme pudink a podle chuti můžeme dosladit přišleháním moučkového cukru. Piškotový plát potřeme asi 2/3 krému a stočíme do rolády. Do sáčku s ozdobnou trubičkou si odložíme cca 3 lžíce krému. Zbytkem krému potřeme roládu, obalíme v mletých oříšcích, dozdobíme krémem a oříšky.
Inspirace: Sladkosti - upraveno.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Přání